Keçi boynuzu çekirdeği nasıl kullanılır?

– Çinko minerali bakımından zengin olan keçiboynuzu çekirdeğinin öğütülerek elde edilen tozundan bir kaşığını bir su bardağı sıcak suya koyup tüketildiğinde vücuttaki hormonları düzenler. – Astım ve nefes darlığı yaşayan kişilerinde doğal ilaç olarak tüketebilir.

Keçi boynuzu çekirdeği nasıl tüketilir?

Keçiboynuzu çekirdeği oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Bu nedenle keçiboynuzu çekirdeği öğütüldükten sonra kahve yapılarak içilebilir. Ayrıca keçiboynuzu çekirdeği toz hale getirilerek yoğurda katılıp da yenilebilir.

Harnup çekirdeği nerelerde kullanılır?

Keçiboynuzu çekirdeği nerelerde kullanılır?

– Astım ve nefes darlığı yaşayan kişilerinde doğal ilaç olarak tüketebilir. Yüksek miktarda antioksidan özelliği olan bu besin boğazdaki enfeksiyonlu virüsleri temizler ve akciğerleri rahatlatarak boğazdaki iltihabı balgam olarak atar. – Sinir hücrelerinin deforme olmasını önleyerek yorgunluğa ve strese iyi gelir.

Keçiboynuzu çekirdeği kahvesi nasıl yapılır?

Bir buçuk fincan süte bir tatlı kaşığı keçiboynuzu ekleyerek karıştırınız. Kaynayan kahveyi iyice karıştırınız. Normal kahve gibi fincana ekleyip servis ediniz.

Keçi boynuzu çekirdeği ne işe yarar?

– Astım ve nefes darlığı yaşayan kişilerinde doğal ilaç olarak tüketebilir. Yüksek miktarda antioksidan özelliği olan bu besin boğazdaki enfeksiyonlu virüsleri temizler ve akciğerleri rahatlatarak boğazdaki iltihabı balgam olarak atar. – Sinir hücrelerinin deforme olmasını önleyerek yorgunluğa ve strese iyi gelir.

Keçiboynuzu çekirdeği nasıl kaynatılır?

Kaynamakta olan yarım litre suya, 6-7 adet keçiboynuzu parçalara ayrılarak atılır. Ağzı kapalı konumda ve 6 dakika süreyle kaynatılır. Kaynama süresi bitince ocaktan alınarak 15 dakika demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra başka bir kabın içine süzülerek konulur.

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Yorum yapın