Kusma neyin habercisi?

Bulantı veya kusmanın zamanlaması nedenine işaret edebilir. Bir öğünden kısa bir süre sonra ortaya çıkan bulantı veya kusmaya gıda zehirlenmesi, gastrit, yani mide zarının iltihabı veya ülser neden olabilir. Eğer, bulantı yemekten bir ila sekiz saat sonra ortaya çıkıyorsa ayrıca gıda zehirlenmesine de işaret edebilir.

Kusma hangi renk olur?

Hafif vakalarda kusmada, parlak kırmızı yada kahve telvesi gibi koyu kahverengi renkli (mide asidi ile sindirilmiş kan) görülebilir. Eğer şiddetli kanama varsa, bol miktarda parlak kırmız kan gelir ve kusmalar durmaz.

Çocuklar neden safra kusar?

Açık sarı safra kusma: Çocuklar kusar. Ancak, bebeğiniz yeşilimsi safra kusuyorsa, durum ciddidir. Koyu renk kahve telvesine benzer kusmuk da ciddi olabilir. Yeşil safra, bağırsak tıkanıklığının işareti olabilir ve hemen dikkate alınması gerekir. Kahve telvesine benzeyen kusmuk ise iç kanamaya işaret edebilir.

Sarı su kusmak ne anlama gelir?

Çocuklarda safra kusmaya ne iyi gelir?

Çocuklarda su kaybı çok hızlı gelişebileceği için onlara azar azar fakat sıkça su içirin. Eğer sekiz saat boyunca aldığı sıvıyı midesinde tutamazsa hemen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Kusmaya yardımcı olmak için kraker, masaj ve sıvı alımı gibi tedavileri de uygulayabilirsiniz.

Çocuklarda yeşil kusmak nedir?

Yeşil kusmak ne anlama gelir?

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın