Dulester ilacının yan etkileri nelerdir?

DuloksetinDuloksetinDuloksetin; majör depresif bozukluk, yaygın anksiyete bozukluğu, fibromiyalji ve nöropatik ağrıyı tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Ağız yoluyla alınır. Yaygın yan etkiler arasında ağız kuruluğu, mide bulantısı, yorgunluk hissi, baş dönmesi, ajitasyon, cinsel sorunlar ve terlemede artış bulunur.https://tr.wikipedia.org › wiki › DuloksetinDuloksetin – Vikipedi ile tedavi edilen hastalarda rapor edilen en yaygın görülen advers etkiler bulantı, baş ağrısı, ağız kuruluğu, somnolans ve baş dönmesidir.

Duloksetin Etkisi ne zaman başlar?

Etki 1. haftada ortaya çıkmaktadır. Depresyona eşlik eden somatik belirtiler üzerinde de etkiler depresif duyguduruma benzer biçimde 1. haftada ortaya çıkmaktadır. Anksiyete belirtileri üzerindeki etkileri ikinci haftada belirginleşmekte- dir.

Duxet kimlere verilir?

Duloxx ilacın faydaları nelerdir?

18 yaş ve üzeri yetişkinlerde, major depresif bozukluk (MDB), genel anksiyete bozukluğu (GAB), diyabetik periferal nöropatik ağrı (DPNA), fibromiyalji (FM), kronik kas iskelet ağrısı (KA), kronik bel ağrısı ve osteoartrite bağlı kronik ağrısı olan hastaların tedavisinde endikedir.

Dulester hangi hastalığa iyi gelir?

DULESTER’in etkin maddesi olan duloksetin başka ilaçlar içinde de bulunup aşağıdaki durumlarda kullanılabilir: Diyabetik nöropatik ağrı, fibromiyalji, kemiklerin, eklemlerin ya da kasların kronik ağrısı, depresyon, anksiyete ve idrar kaçırma.

Duloksetin nasıl etki eder?

Duloksetin tedavisi ile kanda serotonin düzeyini düşmektedir. Bu düşüş trombositlerdeki serotonin geri alım inhibisyonunun göstergesidir. Trombosit serotonin geri alım inhibisyonunun da MSS’ni yan- sıttığı kabul edilir. Doz artışı ile birlikte inhibisyon da artmaktadır.

Duloxx ne işe yarar yan etkileri?

Kullanmaları gerekenden daha fazla DULOXX® kullanan hastalar aşağıdaki belirtileri yaşayabilirler: uyuklama, koma, serotonin sendromu (aşırı mutluluk hissi, sersemlik, sakarlık, huzursuzluk, sarhoş gibi hissetme, ateş basması, terleme veya kas sertliği hissine neden olabilen seyrek olarak görülen bir reaksiyon), …

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın