Modafinil kimlere verilir?

https://www.youtube.com/watch?v=M4ZBsM_a6pA

Modafinil hangi reçete?

Modafinil günde kaç kez kullanılır?

Modafinilin 15 saatlik eliminasyon yarılanma ömrü günde tek doz olarak uygulanmasına olanak sağlamaktadır.

Modafinil ne zaman kullanılır?

Sonuç olarak; Modafinil etki mekanizması halen tam olarak bilinmeyen, esas olarak gündüz uykululuğu ile giden narkolepsi, idiopatik hipersomni gibi uyku bozuklukların- da kullanılan şizofreni, bipolar bozukluk ve depresyon gibi psikiyatrik hastalıklarda ise ekleme tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Modafinil kimler kullanır?

Sonuç olarak; Modafinil etki mekanizmasi halen tam olarak bilinmeyen, esas olarak gündüz uykululugu ile giden narkolepsi, idiopatik hipersomni gibi uyku bozukluklarin-da kullanilan sizofreni, bipolar bozukluk ve depresyon gibi psikiyatrik hastaliklarda ise ekleme tedavisinde kullanilan bir ilaçtir.

Modafinil uyku yapar mı?

Modafinil narkolepsi ve diğer gündüz uykululuğu yapan hastalıklarda kullanılan amfetaminden farklı nörokimyasal ve davranışsal özellikleri olan psikostimulan bir ilaçtır. Modafinilin dopaminer- jik, histaminerjik, noradrenerjik glutamaterjik, GABAerjik ve serotoninerjik etkileşimleri vardır.

Modafinil kaç saat etkili?

Modafinilin 15 saatlik eliminasyon yarılanma ömrü günde tek doz olarak uygulanmasına olanak sağlamaktadır. Dozun uygulanmasından 2-4 saat sonra plazma düzeyinde pik seviyelere ulaşılmakta ve 2-4 gün sonra 200-400 mg/günlük dozlarla kararlı durum plazma düzeyleri gerçekleş- mektedir (Robertson ve Hellriegel 2003).

Bu yazıya puan vermek iter misiniz?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın